Callas-Audio®

 

Callas-Foto ©


Fotografie heeft veel raakvlakken met Highendaudio.

Deze fotoserie is een selectie uit een periode ergens rond 2008. Op en af is fotografie ook hobby geweest, en deze zijn gemaakt met de Leica R9 plus Vario Elmar 1:4/35-70mm en Elmarit 1:2.8/24mm objectief. De kleuren dia's werden altijd met de Leica Pradovit RTm geprojecteerd. De dia's zijn nu (eind 2017) gescand met een Epson V600. Er is met Photoshop louter naar een kleiner formaat (640x480) resized en er is bewust geen nabewerking toegepast.

Er zijn dan ook vuiltjes, stof, en plekjes te zien, de kenner spot het meteen. Het gaat er nu echter niet om technische prestaties te etaleren, maar veeleer om een interessante periode te delen. Want daar zit je dan met een dijk van een camera op de Flevolandse zeebodem. Niet bepaald de meest spectaculaire plek op aarde om dito foto's te schieten..

Gedachten aan exotische oorden doemden op.. wat je ver haalt is lekker. Uiteindelijk kwam er met de uitdaging ook een klinkende boodschap. Want er was aanvankelijk vooral een overtuiging: Waar en hoe zul je iets bijzonders op deze kleibodem vinden om vast te leggen? En dan ook nog eens op 35mm film ? Want iedere druk op de ontspanner kost wel geld he ;-)

Ja op de Veluwe. Oost Groningen! Maar het Zuigerplasbos te Lelystad.. een dwangbuis voor de lustige amateur fotograaf? Zal het maar opbiechten: heb eerst vooral op bankjes gezeten, en soms zelfs terug gefietst naar huis, dan maar koffie. En toen was er een kleine vlinder.. Het instinct werd geactiveerd, en uiteindelijk plat op de buik liggend, midden op een bospad.

En met de vlinder sessie werd de overtuiging losgelaten. Want bijzondere momenten zijn overal in de natuur, je hoeft niet persee naar het Kruger Wildlife Park. Vooral op Macro openbaart zich een wereld die je anders nooit bemerkt.

De camera is uiteindelijk ook meer dan het vastleggen van een technisch 'perfect' moment. Er waren zeldzame dagen dat het voelde alsof er een week vakantie was genoten na een paar uurtjes op pad met de camera.. Dat heet nu ook wel mindfulness.

De R9 was een camera naar m'n hart, het enige wat uiteindelijk opbrak was het gewicht; met de 35/70 zo'n 1.5 Kg.

Misschien wordt het tijd voor iets digitaals.

Met plezier, en dank aan www.cameranu.nl te Urk.

We leven in een tijd waarin men van de veronderstelling uitgaat dat alles wat waarde heeft in de eerste plaats moeilijk moet zijn.
Kathleen Roquemore


Macro. Een hele wereld op de millimeter.


Het Lely-Stadse bos


De sluizen, iedere dag het heen en weer.


Zonder Ingenieur Lely geen Bataviastad, en geen Batavia zonder Willem Vos.


De zendmast bij Bataviastad. Ook wel 'RFI' voor de highend audiofiel..

Voorjaar, de ganzen komen retour.


Avondrood.


Kunst en expressie aan het strandje. Koud en windkracht 6, en niemand kwam kijken. Nou ja één figuur met een camera.


Alternatieve kunstuiting, maar niet uniek voor Lelystad.


2013: een Nikon D800 op visite.

Autofocus met een 35/70mm, indrukwekkend maar tegelijkertijd complex.

Help mijn camera begrijpt me niet! Dealbreaker: het gewicht gaat met de 35/70 over de 2 Kg heen..