Callas-Audio®

 

Callas-Aria Cables


De Callas-Aria is een door-ontwikkeling vanuit een lang voortraject. Het ontwerpen en produceren van kabels is een spel van succes behouden, het vermijden van missers en frivole ideen welke niet blijken te werken in de praktijk. Soms betekent dat 3 stappen vooruit en twee stappen terug. Het is ook goed om gaandeweg aan referentie kabels te blijven toetsen. Iedereen heeft zo z'n referentie, het persoonsgebonden budget mag een rol spelen. Voor ons is de Stealth SAKRA nog steeds een gedegen referentie. Recentelijk is daar de Synergistic Research Euphoria SX-L3 bijgekomen.

De ervaring leert dat het eenvoudigweg aansolderen van een bepaalde exotische en kostbare draad op zeker geen overall succes oplevert. Het is vrij gemakkelijk om te scoren op één bepaalde parameter, maar het is veel moeilijker om op alle gebieden dikke voldoendes te behalen. Op langere termijn gaat de balans, de nuance en de natuurlijkheid -in al zijn facetten- zwaar wegen. Kabels welke direct als een hifi spektakel overkomen gaan op termijn meestal opvallen en irriteren.

De Callas-Aria is opgebouwd uit koper (Cu) en zilver (Ag) en heeft als basis de Duelund met een aanvulling van de Neotech UP-OCC. Verder werken we graag met Cardas Eutectic solder en gebruiken de Acoustic Revive ECI-50 Nanovloeistof. De opbouw verschilt onderling en wat een succesvol ontwerp blijkt te zijn voor de powercables werkt niet voor de interconnect. Er zijn uiteraard bepaalde spelregels en U = I x R blijft altijd aanwezig op de achtergrond, echter de oren zijn de beste meet instrumenten..

De Callas-Aria kabels is een Just For Friends project. We berekenen de materiaal kosten (BOM) plus een redelijke opslag uitgaande van de uren werk. De prijs opbouw is aldus uitgekleed, en er is sprake van een zuivere direct-sales. De nadelen zijn er ook: Er is geen magazijn vol met diverse lengtes welke binnen een dag geleverd worden. We produceren op kleine schaal, handmatig een voor een en houden het eigen plezier en de passie hoog in het vaandel. We doen niet aan marketing, fancy webpage en facebook zelf-promotie.

We promoten voor al méér muziek: Focusonthemusic.

The proof of the pudding is in the eating. Daarom is er maar een manier; zelf beluisteren, zelf ervaren. Er is een ingespeelde demo set aanwezig welke rouleert en dat is ook de toets der dingen. De feedback vanuit het veld is niet te koop.

Met gepaste bescheidenheid; de Callas-Aria kabels kunnen vergeleken worden met commercieele kabels van zo 5x de prijs.

Interconnect
Connector
1.0 mtr
1.25 mtr
1.50 mtr
WBT 0114 Cinch 501 euro 525 euro 549 euro
Neutrik NCXX-HE XLR 440 euro 472 euro 504 euro

 

Speakercable
Connector
2.48 mtr
Double Wire WBT 0661 896 euro
Quad Wire WBT 0661 1104 euro

 

Powercord
Connector
2.0 mtr
Oyaide P-029e / C-029e 637 euro
Oyaide P-037e / C-037e 691 euro
Oyaide P-079e / C-079e 696 euro  
  Oyaide P-046e / C-046e 710 euro
Oyaide P-004e / C-004e 951 euro
Oyaide M1e / F1 1301 euro

 

We sluiten ons graag aan bij Joe Cohen, PranaWire USA, -Quote;

I would say that a great cable design is in equal measure a combination of science, logic, intuition, voodoo and dumb luck.

Callas-Aria LS + WBT 0661

Callas-Aria IC + WBT 0114

Callas-Aria IC + Neutrik NCXX-HE

Callas-Aria PWR + Oyaide naar keuze.